Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » ТРАУРНИ УСЛУГИ

ТРАУРНИ УСЛУГИ

Денонощни траурни услуги означава да си готов по всяко време да се отзовеш при тези, които имат нужда. Смъртта на близък човек е достатъчно важна причина една траурна агенция да осъзнава отговорноста, която носи. Всеки човек, който е изгубил свои близки, знае каква подкрепа е когато отсреща получи компетентност, човешко отношение и професионална реакция.


Какво означава професионална реакция, когато говорим за траурни услуги?

На първо място е бързата реакзия по телефона. Много често хората са объркани, имат нужда от навременен съвет, дори. понякога, и успокоение. Точна и ясна преценка кое е най-подходящо за близките в този момент и конкретни отговори какво предстои. Доста добър съвет към клиентите е да бъдат внимателни и да преценяват правилно кой стои отсреща.

Първият важен момент е човекът, който вдига телефона да се представи от коя траурна агенция е! Така още веднага ще избегнете възможноста човекът, с който говорите да е измамник и да може в последствие да се представи за всяка една траурна агенция.
На второ място е важен моментът кой е и самият човек, с когото говорите. Ако е просто дежурен служител на някоя от погребалните агенции, често може да обещае неща, които не са в правомощията му и после да останете разочаровани.
Трето, изисквайте време за реакция и пристигане на траурната агенция и точни отговори какво и как предстои да се случи. Ако нещо ви звучат нелогично, или гласът отсреща не може да ви отговори, значи това не е подходящата погребална фирма. Просто подминете и се свържете с друга.


Как да подберем правилната траурна агенция?

Фирми за траурни услуги има много. Както често обясняваме на хората, не се обаждайте на първата, която ви попадне, или на тези, които ви излизат спонсорирано. Това най-често са фирми, които разчитат да направят поредния удар и повече да не повторите услугата им. След Вас идва ред на следващите. Не разчитайте и на оценката която Гугъл ви показва, базирана на отзивите на клиенти. Това е субективен критерий, който се създава в конкурентна среда. Има лоялни фирми, на които конкуренцията слага фалшиви оценки и лоши отзиви, за да ги свали надолу и да ги дискредитира. И обратно, има фирми-измамници, които са пълни с положителни отзиви от тях самите, техни близки и познати.
Четете внимателно, търсете фирма за траурни услуги, която стои с името и лицето си зад това, което прави.
При пристигането на фирмата за траурни услуги се уверете, че специализираният автомобил, с който идва е брандиран с логото на същата фирма.
Вече сме 2022 г. и нивото на услугите е на съвсем друго ниво. Всичко вече е мобилно и често създадено да служи за удобство на клиента. Не е нужно да ходите до стационарен офис на фирмата. Ние предлагаме гъвкаво обслужване, чрез което не е нужно в такъв труден момент да напускате дома си. Целият избор от каталози и документация могат да бъдат на ваше разположение още при посещението на фирмата за траурни услуги.


Всички поръчани от вас траурни стоки и аксесоари, документация и некролози, могат да бъдат доставени до Вас.


Какво трябва са знаем и какво не?

В общи линии, спецификата на траурните услуги е тясно специализирана. Ние боравим с множество документи, терминология и компетентно обслужване, свързано с лекари, служба ГРАО, ЕСГРАОН, общинска и гробищна администрация и др. Цялата логистика по транспортирането и съхранението на покойника, изваждането на всички документи, организирането на цялото събитие, кординирането с църкви, или изкопаването на гробното място при нужда, ако е извън градските гробищни паркове. Всичко това е част от траурните услуги и не е нужно да се обременявате с излишна специфична информация, свързана със събитието. Вашата задача е да съберете концентрация и да решите какво и кога искате да се случи. А как ще се случи е вече наша грижа.


Кога трябва да получите документите?

Кои всъщност са документите, които трябва да получите и кога зависи от естеството и обстоятелствата около кончината на вашия близък. Ако смъртта е настъпила в дома, трябва да ви бъдат предоставени копие от съобщението за смърт, копие и оригинал на смъртния акт, както и копие от ЛК на покойника. Както е известно, тя се унищожава и на нейно място служба ГРАО издава смъртния акт. Обикновено документацията се дава на близките веднага след края на събитието, но, при нужда, може да бъде предоставена и по-рано. Същото важи и когато ваш близък е починал в болница или хоспис.


Внимание! При свалянето от етаж, или изнасянето от дома до катафалката, ако служителите на отзовалата се траурна агенция ви поискат пари на ръка за това, най-често е ясен сигнал, че сте попаднали на некоректно обслужване. Всичко по транспортирането, организирането и церемонията трябва да е ясно описано и да сте запознати с него. Това не са хамали, които сте намерили на улицата за да ви свалят пианото от 5 ет.


Всяка агенция за траурни услуги ли работи коректно?

Естествено, че НЕ! Както във всеки един бранш, особено в България, и тук преобладава количеството за сметка на качеството. Единици са тези фирми, които работят за името си, за реномето си и за интереса на клиента. Ако имате късмет, ще попаднете на траурна агенция, за която печалбата не е всичко. Когато настъпи тъжен момент в семейството, запазете спокойствие доколкото е възможно, и трезво и с разум подберете правилната агенция за траурни услуги. Доверете й се, оставете професионалистите да си свършат работата по организирането на траурното събитие!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button