Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » Какво се случва с душата след кремация

Какво се случва с душата след кремация

Какво се случва с душата след кремация, е един често задаван въпрос.

Разбира се, като всяко нещо, чиято отговорност никой смъртен не би могъл да поеме и ние не знаем отговора. Какво се случва с душата след погребение важи със същата сила. Много от вас ще кажат, че отговорът на този въпрос е посочен в Библията…”Прах при прахта“. Доста често, обаче, забравяме продължението….“пепел при пепелта”. Това, че тялото е тленно и кратковечно, е повече от ясно дори за децата.

Каква е съдбата на душите ни, е въпросът, който винаги обаче е вълнувал човечеството.

Интересното е, обаче, че никъде в Библията не се говори против кремирането. Нито се споменава, че погребението е единственият богоугоден начин да изпратим своите близки. Още от много дълбока древност ритуалното изгаряне на покойниците е общоприет и често използван метод за сбогуване. Историята познава и дори се описва в Библията за царе, прославили Божието дело, които са били изгаряни след смъртта си.

Ето например, Цар Саул и тримата му синове, описани в Библията, са били изгорени, а костите им погребани под дъба Янис. Нищо свързано със скръбта и мъката не са чужди Богу. Какво се случва с душата след кремация, не е наше право да отговорим. Не е по нашите въдможности, но е наше исконно право да изберем как да изпратим нашите близки. Душата е една от загадките, за която ние вярваме, че е онази частица Бог, която Всевишният е вдъхнал в нас. Вярваме, че душата след кремация има същата съдба както всяка една друга. Ако не е така, тогава какво става с хората, които загиват при пожар. Те нямат ли шанс да се изправят пред Бог?

Какво става със самоубийците, които църквата така зловещо заклеймява? А нима самият цар Саул не се е самоубил, за да не попадне в плен и да не бъде измъчван? Избрал е бягството пред болката. Той не е ли имал шанс да се изправи пред своя Бог, заради когото е водил войни? 

Душата е вярата, а вярата не умира, нито от огън, ниго от жупел, нито от меч. Душата има за цел да се изправи пред своя Отец и да отговаря за делата си. Защото Бог не съди на лице, за него не е важно дали си цар или войник. Дали си богат или беден. Той съди само по делата ни.

Душата след кремация или душата след погребение е вярата ни, че всяка смърт е достойна и ни води към вечните полета, където няма скръб и няма болка. 

Вземете Вашето решение ако настъпи скръбна вест в семейството Ви. Споделете го с нас и ни позволете да уредим и организираме всичко вместо Вас. Траурна агенция Варна МЕМОРИАЛ. Ние сме символ за коректност и отдаденост. Ние помним вашите близки. 

С уважение!

1 thought on “Какво се случва с душата след кремация”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button