Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » Урнополагане

Урнополагане

урнополагане

Урнополагането е избор на опечалените и близките на покойния/та след извършена кремация. След като сте кремирали вашия починал близък/ка, пред вас стои изборът къде да съхранявате урната с праха. След получаването на урната, пред вас има няколко варианта:

  • да изберете да положим урната в урнова ниша. Такава се закупува по начина, по който се купува гробно място. Такива ниши има на Централни гробища и на територията на Крематориум-Варна. Вие можете да съхранявате урната в дома си или в дома на покойния. Това е ваше право и е обнародвано със законов норматив, който ви дава възможност спокойно да държите урната където пожелаете, или каквато е била волята приживе на починалия/та.
  • имате възможност по ваше желание да разпръснете праха от урната в морето или на място, мило и свидно, за вас или покойния/та.
  • още един начин за урнополагане е, при наличието на ваш семеен гроб или гробница, урната да бъде урноположена там. Това се извършва след заявяване на това ви желание и заплащане на съответната такса към съответния гробищен парк. Урнополагането се извършва от служител в уречен ден и час и се вписва официално в картотеката, че тленните останки на починалия/та фигурират там.
  • имате право да закупите нов гроб и да се извърши урнополагането в него. Това също става по официалния ред.

Всички тези процедури по урнополагането изискват документална подготовка, заявяване по официален път, организация и съответната компетентност. За да могат да се предвижат тези процедури в максимално бързи срокове и да се се изпълни желанието на близките, ние от траурна агенция ВАРНА МЕМОРИАЛ извършваме тези услуги напълно безплатно за нашите клиенти.

Статията е обект на авторско право. Копирането, използването и публикуването й в други сайтове, страници и платформи, подлежи на санкциониране според ЗАП на РБългария

Препоръчваме ви да прочетете за кремация

Call Now Button