Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » Когато ваш близък почине в хоспис!

Когато ваш близък почине в хоспис!

Когато ваш близък почине в хоспис! Внимание! Прочетете следващите редове, за да знаете правата си и да не се възползват от вашата трагедия!

Първо, трябва внимателно да четете какво подписвате когато постъпва вашият близък в такъв дом /хоспис/! Търсете объркващи клаузи, свързани с евентуална смърт на близкия и условия, които ви задължават към дома или свързани с неговото погребение! Когато се убедите, че всичко е наред, изисквайте да бъдете незабавно уведомявани за всяка промяна на състоянието на вашия близък.

Ако получите обаждане, че вашият близък е починал, има голям риск да чуете и следното: “Ако до два часа не дойдете да си приберете тялото, наша траурна агенция ще дойде да го вземе, защото то не може да стои тук!”. Разбира се, могат и да ви съобщят, че той е починал и да не се притеснявате – траурна агенция вече го е прибрала, защото те работят с такава! След това любезно да ви поканят на сутринта да уточните подробностите в офиса на конкретната агенция!

Каква е истината?

Много често хосписите работят с някоя траурна агенция. Така домът печели както от месечните такси по грижите за вашия близък, така и от неговата смърт! Сумата, която те получават когато почине някой е между 200 и 500 лв. от траурната агенция. Това са пари, които всъщност ще платите вие, когато траурната агенция ви калкулира сумата за изпращането на вашия близък. Просто вие няма да го разберете!

Запомнете, никой не може да ви задължи да ползвате услугите на която и да е траурна агенция! Никой не може да вземе тялото на починалия без ваше съгласие! Такова нещо като “Ние работим с еди коя си траурна агенция” вас не трябва да ви интересува! Както и “Те са дежурната траурна агенция, те ще се погрижат!” Чуете ли това, знайте, че в момента се ВЪЗПОЛЗВАТ от вас! Това е начин за печелене от вашата мъка.

Когато почине ваш близък в дом за стари хора, по закон, починалият трябва да престои 2 часа. Всеки един дом е ДЛЪЖЕН да има специално обособено ТРУПОХРАНИЛИЩЕ, представляващо отделна стая, в която се поддържа подходяща температура, където тялото да престои до неговото транспортиране.

Вие имате пълното право и време да изберете сами и да се свържете с траурна агенция, на която да се доверите!

Ако имате случай на починал близък в такъв дом, мобилизирайте се въпреки трудния момент. Свържете се ВИЕ с траурна агенция, знайте правата си, не ставайте част от този порочен кръг!

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button