Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » КРЕМАЦИЯ

КРЕМАЦИЯ

кремация Варна

“Кремация Варна” е едно от търсенията в Гугъл, когато решим да съберем информация за това какво представлява този процес. Траурна агенция Варна Мемориал е тази, която винаги търси начин да е в помощ и в услуга на своите клиенти и не само.

Кремация Варна е една опция да изпратите своя близък по начин, по който хората го правят от хилядолетия. Разбира се, дали чрез кремиране или погребение, изборът е изцяло ваш. И не забравяйте едно – НЯМА ПРАВИЛЕН ИЛИ ГРЕШЕН НАЧИН ДА ИЗПРАТИТЕ СВОИТЕ БЛИЗКИ! Има правилни и грешни хора, към които да се обърнете в този момент. Ние от траурна агенция Варна Мемориал ще организираме кремацията на вашия близък в Крематориум Варна. Удобно, достойно и цивилизовано. Бихме добавили и практично, имайки предвид нарастващия проблем с гробните места във Варна.

Какво представлява кремацията?

В България все повече набира популярност и намира своето място терминът “кремация”. Какво представлява тя и дали кремацията е удачен избор за нас, православните християни? Отгворът, може би, ще откриете тук.

Всеки един акт на изпращане на близък човек е комплексно решение. То е съобразено с желанието на починалия, ако има такова, нуждите и разбиранията на близките и не на последно място – обстановката спрямо наличието на гробно място.

Имайки загуба в семейството и при липса на семеен гроб, опечалените са изправени пред неизбежния избор как да изпратят най-подобаващо починалия/та. Вариантите пред вас са два. Или да закупите ново гробно място, или да поръчате кремация. За наша утеха, новопостроеният и изключително модерен крематориум на територията на гр. Варна предлага една чудесна алтернатива да изпратите своя близък/ка по един достоен и удобен за вас начин.

Кремацията е избор на останалия модерен свят от десетилетия. Уви, тук навлезе сравнително късно. Но не защото е услуга, която заслужава да присъства в траурното дело на втори план. А защото изграждането на един модерен крематориум и прилежащите му съоръжения на територията на България изискват много време, разрешителни, законови процедури и най-вече средства.

Ние, Варненците, от скоро имаме привилегията да имаме може би най-модерния крематориум на Балканите. Именно това ни дава причина да запознаем вас, нашите клиенти, с кремацията като акт на последна воля и най-вече като избор, удобен и подходящ за близките на починалия/та.

Няколко предимства на кремацията

На първо място, подходящо, заради факта на намаляващия брой гробни места на територията на гр. Варна и не само. Дългогодишната липса на услугата “кремация” в България, доведе до неизбежното масово ползване на гробни места при загубата на близък/ка. Липсата на парцели и огромната пренаселеност в гробищните паркове е вече факт в почти всеки един такъв.

На второ място, кремацията е избор на удобство и свободна воля поради липсата на ангажираност след самото изпращане на починалия/та. Вие, избирайки да кремирате Вашия близък/ка, няма да се изправите пред нуждата да ходите, обслужвате, поддържате, опазвате и наглеждате гробното място, което в повечето случаи е на не малко разстояние от вашия дом. Урната с праха на покойния/та вече има възможност да се съхранява в дома или на удобно за Вас място. Той може да бъде разпръснат в морето, планината или на любимо за вас и близкия място.

На трето място, кремацията е нещо, което не изисква задължителното изграждане на паметник до годината, както всички знаем е нужно да бъде направено при закупуването на нов гроб, за да бъде той вписан и картотекиран като адрес в гробищния парк. Освен това, всички знаем, че изработването на такъв е един допълнителен и не малък разход за близките. Дори да решите след кремацията да закупите урнова ниша, където да съхранявате урната на покойния/та, пак този разход ще бъде по-малък за вас.

Кремацията на територията на Крематориум-Варна се извършва с последна дума на техниката. Изключителната стерилност, механизацията на самия процес и най вече постоянният контрол от компютри и екип от професионалисти, дава 100% гаранция, че праха в урната, който ще получите, е на вашия близък/ка. Именно това винаги е бил въпросът, който всеки един си е задавал неизбежно при споменаването на думата кремация.

Каква е гаранцията?

Гаранцията е именно изцяло механизирания и автоматично контролиранният процес на процедурата, която, забележете, се извършва само индивидуално за един починал. Точно така, крематориумът извършва целия този процес само за вашия близък/ка. Кремацията се следи от камери, компютри и служител от контролна кабина и всичко това продължава до приключването на самата кремация. Освен, че цената на всичко това е еднаква с цената на едно ново гробно място, в нея влиза, разбира се, и самата урна, предоставена ви от крематориума.

Ние от траурна агенция Варна МЕМОРИАЛ работим с индивидуален договор с Крематориум-Варна и се грижим за всичко, свързано с кремацията и предоставянето на урната на вас в изключително кратък срок, бързо и акуратно. Предлагаме Ви и избор на траурна церемония преди кремацията във всеки един храм и параклис по ваш избор. Изборът на кремация, обаче, ви дава и още една възможност – да изпратите своя близък/ка в церемониална зала на Крематориум-Варна. Една изключително луксозна, климатизирана и достатъчно просторна зала в самия Крематориум, снабдена с мултимедия, отделна зала за подавки и фоайе, е в готовност за вашите нужди, за да изпратите покойния/та. Там може да бъде извършено опело или граждански ритуал по ваш избор, като гражданският ритуал е напълно безплатен за клиентите на траурна агенция Варна МЕМОРИАЛ.

Кремация или погребение?

Изборът ви дали кремация или погребение е акт на добра воля, убеждения и нужда. Той е във ваши ръце и ние като Ваша траурна агенция ще бъдем до вас, какъвто и да е той. Огромен късмет е, че към днешна дата имаме възможността да го правим. Да изберем най-добрият начин да изпратим своите близки. Кремацията е един подходящ вариант – удобен, модерен и даващ ни възможност да запомним и носим в себе си спомена за изгубения близък/ка по един красив начин. Нека не пропускаме и възможността, който кремацията дава, а именно прахът на покойния/та да бъде разпределен в няколко урни и такава да могат да получат и членове на семейството, които не живеят тук, а в друг град и дори в чужбина, както и да бъде положена в стар семеен гроб. Вариантите са много и ги има.

Изборът и желанието са вече изцяло ваши.

Кремацията изисква набор от документи. Ние изключително бързо ще ги изготвим с ваша помощ. После остава само заедно да изберем ритуала, организацията и подробностите по кремацията. Безплатният престой в камера, изрядната организация и краткият срок за предаването на урната на близките, ни прави идеалният избор за кремация на ваш близък, роднина или член на семейството. Самата кремация ви спестява неудобството от подръжка на гробно място, разходите по изграждането на паметник и нуждата да посещавате гроба, което е свързано с транспорт, време и др.

Кремацията е избор, който ще става все по търсен и желан от близки и хора, загубили свой роднина. Траурна агенция Варна Мемориал е на вашите услуги и в помощ на всеки, който е избрал този или друг начин да изпрати свой близък.

Обърнете се към нас, а ние ще направим безплатна консултация и оферта с всеки наш бъдещ клиент. Стани част от семейството на трурна агенция Варна МЕМОРИАЛ, представител на КРЕМАТОРИУМ-ВАРНА. С готовност за коректно обслужване, лично отношение и професионализъм, ние сме готови да се отзовем при нужда по всяко време.

Погребална агенция Варна Мемориал – ние работим за Вас!

При нужда, не се колебайте да се свържете с нас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button