Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » Траурен венец

Траурен венец

След като сме избрали вече погребение или кремация при загубата на наш близък, следва да изберем и траурните стоки за по време и след ритуала. Без значение дали сме решили да има църковен или граждански ритуал, цветята са нещо задължително. Разбира се, нашата почит, тъга и загуба не могат да се измерят с букет или траурен венец, но един красив и траен венец винаги е чудесен избор.

А изборът се свежда до два варианта – естествен и изкуствен.

Хората често първосигнално се спират на естествения венец. Много добър избор. Жест, изпълнен с живот, свежест и красота. Да, но за колко време и дали е подходящ за повода? Ако трябва да отговорим от позицията на практиката и професионалния опит – НЕ! Естественият траурен венец обикновено се изработва от иглолистни клонки и сезонни цветя, повечето от които не са подходящи или не са могли да се продадат като букети или поотделно. Вечнозелените клонки се ръсят по време на целия ритуал, а цветята вехнат под лятного слънце, или измръзват бързо когато навън е студено. Общо взето, свежият естествен траурен венец на следващия ден няма да прилича на нищо, и малко след погребението ще бъде изхвърлен от служителите по чистотата към гробищния парк.

Разбира се, естествените цветя винага ще бъдат единственият правилен избор,

но когато говорим за траурен венец, който ще бъде изложен на метеорологичните условия денонощно, а ние искаме все пак когато отидем да поменем близкия на 40-тия ден, гробът да изглежда свеж, както сме го оставили в деня на погребението. Изборът е естествени цветя, но не и за този повод. Букетите и цветята са друго нещо при една добре организирана траурна агенция, те ще бъдат подбрани и аранжирани във вази и положени на самият гроб. Те разбира се се изхвърлят когато овяхнат, но траурният венец остава, заедно с кръста и фенера, като част от гробното място.

Затова ние препоръчнаме ИЗКУСТВЕН ТРАУРЕН ВЕНЕЦ. Правилен избор, предвид повода и функцията му. То придава на гробното място свежест и символизира грижата на близките последният дом на покойния да изглежда поддържан.

Видове

Траурният венец бива два вида – малък траурен венец за кръста и голям траурен венец за самият гроб. Малкият траурен венец се закача най-отгоре на кръста и придава една завършеност на аранжировката на гробното масто. По-често, предпочитаният траурен венец, обаче, е големият. Най-често, той е с метални крачета, за забиване в пръстта, но се срещат и такива без. И в двата случая, се полагат полулегнали и символизират тържественост и монолитност на гробното място.

Траурният венец се слага от към краката на покойния, с гръб към траурният кръст. Разбира се, трябва да знаете, че траурният венец не е задължителен. Ние винаги казваме на близките да носят просто по едно цвете в ръка, а за останалото ще се погрижим ние от погребална агенция Варна Мемориал.

Защото ние сме известни със своето отношение към детайлите и професионален завършек на всяка една церемония и изпращане. Луксозната катафалка и траурната погача са безпратни за нашите клиенти, а отношението – винаги коректно, професионално и с чувство. Богатият избор от траурни венци при нас е достатъчен, за да изберем заедно, вие и ние, правилният и подходящият. А цените ни са най-ниските в града. Директно от вносителя, с богата гама на цветове и изящни флорални видове. От шикозни цветя до семпли и едноцветни.

Доверете се на професионализма и почтеността!

При необходимост, не се колебайте да ни потърсите!

С уважение към Вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button