Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » Траурна агенция Варна

Траурна агенция Варна

Изпращането на близкия човек в неговия последен път е израз на любов, знак на преклонение и благодарност, че го е имало в живота ви. Без значение дали е член на семейството или близък роднина, времето непосредствено след загубата е време, в което трябва да отдадете своята почит, затова е важно да се доверите на траурна агенция, която може да поеме цялостната организация и подготовката на документите.

Кога ви е нужна траурна агенция Варна?

траурна-агенция-варна-кога-ви -е-нужна

Кога трябва да се обърнете към траурна агенция? Обикновено практиката показва, че опечалените се сещат, че имат нужда от траурна агенция в последния момент. Наясно сме, че тази тема не е приятна за никой. За повечето хора дори е тема табу. Те толкова са я изместили от съзнанието си и не осъзнават, че това е част от живота. Ние нямаме навика са планираме, да сме подготвени и запознати с нещата, които не харесваме. Именно това става причина ние да станем жертва на некоректни търговци. Когато има болен в семейството и макар кончината да е очаквана, ние се сещаме за траурна агенция едва когато най-лошото се е случило. Тогава, в момент на скръб и неясно съзнание започва търсенето й, или просто се звъни на първата, която намерим в интернет.

шансът да попаднеш на некоректна траурна агенция е огромен

Тогава разбираме, че страшното тепърва предстои. Както във всеки друг бранш и тук шансът да попаднеш на некоректна траурна агенция е огромен. Обикновено тези, които присъстват най-натрапчиво в интернет пространството са тези, които ще дойдат, ще ви вземат парите и след погребението няма и да си помислите някога повече да ги потърсите. Това е и целта им – да се натовари опечаления с голяма сума, а не да се създаде добро име и доволна клиентела. Първото става бързо, второто отнема години.

Как да разпознаете една коректна траурна агенция?

На първо място, не се спирайте на първата, която ви излезе в интернет. Мислете трезво и без излишни емоции. Този, който е решил да отдели достатъчно голям бюджет, за да рекламира себе си, той със сигурност няма да го изкара от джоба си. Ще го платите вие!

Първото, което трябва да направите когато се очаква кончината на ваш близък е да реагирате малко по-рано и спокойно да потърсите контакт с траурна агенция. Един разговор, в който информативно да споделите какво искате да се случи след настъпването на тъжния момент само ще ви помогне да се ориентирате.

Погребението и кремацията са непозната тема за вас, както и какво се изисква финансово и документално, и именно това ще ви го обясни една коректна траурна агенция. Не се подлъгвайте по натруфени офиси и приемни, това не е нужно за да се организира едно добро и достойно погребение. Почти целия световен бизнес и услуги вече се извършват мобилно, без физически магазини и офиси. Много по-гъвкаво и евтино е това. Не само за фирмите, а и най-вече за клиентите.

Добрата траурна агенция

Не е нужно тя да е на пазара от 15 г., да има 5 или 10 служители и да ви съобщи, че в най-трудният ви момент трябва да дойдете на крака в офиса й с торба дрехи за починалия. Добрата траурна агенция ще ви посети на място и ще ви помогне в избора на всяко едно нещо – от събитието до най-малката подробност в аранжирането на ковчега и организацията.

Търсете хора, които сами извършват целия процес, а не фирми, които изпращат служители. Такива обикновено изхранват себе си и служителите си с количеството на погребенията, а не с качеството им.

Нашият съвет към вас е когато кончината е очаквана, потърсете малко по-рано траурна агенция, това ще ви даде предимството да вземете по-адекватно и трезво решение за това, което ви предстои.

Как да изберем правилната траурна агенция?

траурна-агенция-варна-как-да-изберем-правилната

ДОВЕРИЕТО! Когато ни застигне мъкато по изгубен близък, дали внезапно или очаквано, ние нямаме избор и трябва да се обърнем към траурна агенция. По-възрастните помнят времето когато не е имало нищо друго освен общинска траурна агенция. И като всичко останало в нашата държава, уреждането и организирането на едно погребение е било истинско ходене по мъките.

Сега времената са различни. Вече има избор от траурни агенции. Услугата е уж една и съща, а цените и отношението съвсем различни. Защо става така? Първо трябва да знаете, че, противно на общото мнение, печалбата от едно погребение не е никак голяма. За сметка на това, тичането и организацията по него е много и изисква доста разходи, време, креативност и познания.

От какво можете да спестите при организиране на погребение?

На първо място, ако смъртта е настъпила в болница или хоспис и там ви кажат че има траурна агенция, която ще се погрижи, кажете че вие ще си изберете такава сами, защото в противен случай това ще ви струва между 200 и 400 лв. отгоре към сметката ви. Това е комисионната за лекаря или хосписа, където е настъпило събитието. Да, траурните агенции плащат комисионни когато им бъде изпратен починал! Грозната страна на този бизнес е опорочил доброто и искрено отношение към хората и всичко е отдавна борба за всеки покойник и всяко погребение.

Изберете спокойно траурна агенция, преценете и се доверете на тези, които вие решите.

Когато търсим услуга, плащаме за нея или имаме нужда от съвет, кого търсим обикновено в една фирма? Естествено собственика! Той е този, който носи персоналната отговорност за качеството на услугата, както и за цената. За това моят съвет към вас е да не търсите фирми, чиито служители са връзката клиент-фирма. Търсете траурна агенция, в която собственикът или управителят са в директна връзка с клиента.

Всеки един град има вече повече от достатъчен брой траурни агенции

Всеки един град има вече повече от достатъчен брой траурни агенции. Голяма част от тях просто фигурират и чакат някой да ги потърси. И понеже това се случва рядко, те гледат да извлекат максимално голяма печалба от вас. Препоръчаните траурни агенции от болници, хосписи, бърза помощ или неотложни кабинети също е порочна практика с включена комисионна в цената, която ще платите вие, без да разберете. Служителят или, с други думи, траурният агент, също не е човекът, който може да ви даде най-добрата цена или съвет. Той работи по ценоразпис на фирмата. Всяка траурна агенция се съобразява с общинските и гробищните такси и на базата на тях калкулира крайната сума, но всичко останало в тази цена е цената на стоките и услугите, които ще получите от траурната агенция. Често така няма да разберете, кой е нейният собственик и кой поред клиент сте.

Траурна агенция Варна – качество и отношение

В изпращането на един близък човек няма правилно и грешно, в едно погребение или кремация няма стриктни правила или задължителни условия, в едно последно изпращане има само любов, състрадание и, може би, капчица надежда. Надеждата, че един ден всички ние ще бъдем отново заедно със своете близки. Вие, които четете това, сте наши клиенти на траурна агенция Варна Мемориал или, може би, просто хора, случайно попаднали на тази статия.

Да имаш траурна агенция е едно от изпитанията на живота, които те сблъсква всеки ден със страданието на хората и те изправя пред въпроса: А ако аз днес бях на тяхно място? Именно затова ние от траурна агенция Варна Мемориал правим това, което другите не могат. Поставяме се на мястото на хората, които са ни потърсили за помощ. Дали това е тайната? Tова не можем да ви кажем, но знаем със сигурност, че това е начинът. Траурна агенция Варна Мемориал е нещото, което ни кара да бъдем полезни на себе си и на околните.

Траурна агенция Варна Мемориал е нещото, което ни кара да бъдем полезни на себе си и на околните.

Да имаш фирма за погребения не може да бъде циничното наименование на начина ти да поддържаш стандарта си на живот или да плащаш сметките си. Това е призвание, да бъдеш съпричастен към други човешки същества. И, може би, първото правило във всичко това е да бъдеш коректен. Траурна агенция, мислеща повече за печалбата отколкото за основното човешко отношение, е по-скоро бизнес, отколкото удовлетнорение. Сблъсквайки се всеки ден, с това колко е кратък живота, ние знаем едно – нищо не е по-важно от доброто име, взаимното уважение и човешката съпричастност.

В този бранш лошото име и търсенето на бърза печалба са по-големи от това да направиш добро. Именно затова когато човек се сблъска с нуждата от услугите на траурна агенция, притесненията са нещо нормално. Важно е да изберете правилната фирма, да изберете правилният служител, а също да потърсите съвет и професионална консултация. Цена-качество е златната среда, която прави един клиент доволен. Уви, много рядко можете да имате и двете.

Траурна агенция Варна -цени

Почти винаги когато търсим вид услуга, едно от първите неща, които ни интересува е цената. След това, веднага идва въпросът за качеството на услугата. И накрая, следва въпросът за бързината, с която ще бъде извършена. Цена, качество,бързина. Три думи, напълно несъвместими в едно изречение. Както обича българинът да казва: ” Избери си едно от трите!”

Къде е уловката?

Второто и третото определят първото. Цената на една траурна услуга от вземането на починалия до края на самата церемония е нещо много относително. Всичко зависи от това, какво близките ще изберат като траурни стоки, церемония и организация. Изкопаването на гробно място на територията на гр. Варна отдавна достигна колосалната сума от 400 лв., а за починал от ковид – 450лв. Най-високите общински такси в цяла България. От там нататък започва калкулирането на всичко останало.

най-често срещаната спекулация сред траурните агенции е цената

Трябва да знаете, че най-често срещаната спекулация сред траурните агенции е цената. Това, което ще ви направи впечатление е една първоначално ниска цена и след това ще се появят допълнителните плащания и скритите такси.

Търсете ясните и открити условия и цени на обслужване. Не се поддавайте на гръмко обявените ниски цени, защото накрая всички знаем, че евтиното винаги излиза скъпо. Няма как да получите погребение за 250 лв., нито за 500 лв., при положение, че само общинската такса за гробното място е 400 лв.

Бъдете умни, макар и в един такъв труден момент. Търсете реалната цена. Цена, която граничи с разумното и логично обслужване. Доверете се на откритите и ясни условия и цена!

Траурна агенция Варна – най-ниски цени в град Варна! Възможно ли е това?

Имайки предвид цените на услугите, материалите и суровините, които се вдигат всеки ден, възможно ли е на фона на всичко това да се поддържат ниски цени? Логиката казва НЕ! Но етиката и планирането в дългосрочен план казва ДА!

Ние от траурна агенция Варна Мемориал запазваме цените на всяка една услуга, за която се обърнете към нас. Увеличението на цените на ковчезите, на хладилните камери, на кръстовете, на всяка една стока и услуга, свързана с изпращането на вашия близък, остава за наша сметка.

Последното увеличение, което много от Вас ще усетят, търсейки траурна агенция в случай на загуба на близък, е увеличението на цената за кремация. Досегашната цена от 550 лв. беше увеличена от Крематориум Варна на 590лв. Това неминуемо ще повлияе на крайната цена на всички фирми, извършващи траурна дейност. Поскъпването, обаче, както и останалите, няма да повишат цените, на които работим ние.

Това е идеята, с която беше създадена траурна агенция Варна Мемориал. Ние продължаваме да я следваме! Най-ниски цени за всяка една услуга!

Траурна агенция Варна – мнения

Ще споделим опита и впечатленията си от това как хората тръгват по мъките когато изгубят близък и дали влият мненията в интернет при избора на траурна агенция. Мненията в гугъл са нещо субективно и не особено достоверни. Както един търговец, служителите му и приятелите им могат да напишат положителни мнения за калпавия им бизнес и услуги, така и една прекрасна фирма може да бъде оплюта от конкуренцията и близкото им обкръжение. И в двата случая ще се сблъскате и с двете мнения за всеки един търговец.

Всяка траурна агенция използва гугъл като място където да презентира своята дейност. Вече всеки един бизнес има сайт, страница, последователи и клиенти. Малко от тях сядат да пишат коментар, защото с приключването на услугата, приключват и отношенията търговец-клиент. Разбира се, винаги остава рекламата от уста на уста. Мнения за една траурна агенция вече може да получи почти всеки от свои съседи, приятели, познати. Разбира се, и там мненията ще са различни.

Какво бих потърсил аз ако се сблъскам с нужда от траурна агенция?

Бих търсил семейна фирма, защото такава би следвало да гради име и традиции в това, което прави. На второ място, от подобна траурна агенция бих очаквал отношение, каквото няма да получа от служител на заплата, ако ми изпратят такъв. И на трето място, бих избрал хора, които работят с лице и име. Това би ми гарантирало, че тази траурна агенция, каквито и мнения да срещна за нея, ще държи на името си и качеството, което предлага.

За мен би било особено важно да ми бъде спестено разхождане по офиси, носене на дрехи, получаване на урни и оформяне на договори. Не и в този момент. Бих желал всичко да бъде свършено от траурната агенция бързо и акуратно.

Мнения за това кой работи по-добре може да напише всеки. Но не всеки може да каже с ръка на сърцето: “Аз изпратих близкия си човек и това ми отне само един телефонен разговор и една среща с хората, които ми дойдоха на крака и организираха всичко. От самото начало до самия край. Аз само казах как искам да бъде!”. Това е мнението за добре свършена работа.

При необходимост, не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони, чрез формата за контакт, както и чрез страницата ни във Facebook!

3 thoughts on “Траурна агенция Варна”

  1. Pingback: ПОДАВКИ - МЕМОРИАЛ

  2. Pingback: 5 ГРЕШКИ, СВЪРЗАНИ С ПОКЛОНЕНИЕ - МЕМОРИАЛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button