Skip to content
Home » ПУБЛИКАЦИИ » 5 ГРЕШКИ, СВЪРЗАНИ С ПОКЛОНЕНИЕ

5 ГРЕШКИ, СВЪРЗАНИ С ПОКЛОНЕНИЕ

Какво представлява поклонението?

Поклонението е исконно християнско право всеки един да има възможността да подготви, облече и изпрати своят близък според библийския закон “От пръст сме създадени и на пръст ще станем!”. Да се организира едно поклонение е необходима, на първо място, правилната траурна агенция, която да се заеме със събитието. Нашият призив към хората е, за Бога, не се нагърбвайте с това да организирата сами подобно мероприятие! Освен цялата бюрократщина, чакане, висене по гишета, вие ще се сблъскате или с общинското безхаберие, или с някоя от многото измамни траурни агенции, чакащи поредната си жертва. Да, подобни субекти печелят от незнанието и мъката на хората. Освен, че ще претърпите значителни финансови загуби, вие ще разберете от първа ръка колко горчиво може да бъдe наистина едно поклонение.

Координацията от изваждането на документи, запазването на ред и час за поклонението, организирането на опелото и всичко останало трябва да бъде оставено в ръцете на професионалистите. И именто това е траурната агенция.

Кои са най-често срещаните грешки при едно поклонение?

Когато близък или член от семейството почине в болнично заведение, вие ще бъдете извикан на етажа, на който е бил приет покойният. Това се прави за да получите вещите, документите и да подпишите, че нямате претенции към болницата. Там ви очакват три сценария. Единият е лекуващият лекар да ви изпрати в “Обреди” сами да вадите смъртен акт. Вторият е да ви препоръчат от там траурна агенция и третия е отнякъде да се появи “случайно” мъж или жена, които да ви агитират да ви съдействат за поклонението, насочвайки ви към траурна агенция! И трите са ГРЕШКА НОМЕР 1! Първия вариант е далеч от лекарската компетенция да ви обясняват къде трябва да ходите или да вадите вие смъртен акт.

Нашият съвет към господата и дамите с белите пристилки е да отделят повечко внимание на живите и да насочат енергията си в лекуването им. Починалите да оставят на хората, които са наясно с това, което трябва да бъде направето от тук насетне.

За сведение…..Ние от траурна агенция Варна Мемориал, подготвяме всички документи, изваждаме смъртен акт, уреждаме ден и час за поклонението НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО! Не се налага да ходите никъде!

Вторият вариант категорично трябва да ви говори, че лекарят, сестрата или санитарката, предлагайки ви траурна агенция, взима комисионна за това. И тя ще излезе от вашия джоб. Третия вариянт означава, че някой от отделението се е обадил на траурна агенция за да я информира, че има починал и техен служител вече ви е намерил.

Какво трябва да направите?

Още преди да отидете в болницата, от която са ви съобщили скръбната вест, изберете и позвънете на траурна агенция, която смятате, че ще се отнесе коректно с Вас. Това става най често чрез Гугъл и интернет.

Ние от Траурна агенция Варна Мемориал, при позвъняване от ваша страна, не само обясняваме внимателно всичко, което следва от тук на татък. Ние идваме светкавично, придружаваме и насочваме близките през цялото време докато трае взимането на документите и разпознаването на тялото!

Какво следва?

Следва да вземете дрехите на починалия, които или ще трябва да оставите в моргата. Или да ги занесете в офиса на траурната агенция! ГРЕШКА НОМЕР 2: В първият случай ще платите на служителките в моргата да облекат покойника. Във втория – ще се радхождате да носите дрехите до траурната агенция! Загуба на време, което бихте могли да използвате за праниране на това кои ваши близки, приятели и познати ще присъстват на поклонението, колко подавки ще са ви нужни, какъв ритуал бихте желали, или просто да останете насаме с мъката си!

Траурна агенция Варна Мемориал идва лично да вземе дрехите и вещите, които сте избрали за поклонението. Това става след като сте се прибрали от болницата. Успоредно с това ви носим некролозите и ви уведомява лично за ВЕЧЕ уреденият ден и час на предстоящото поклонение!

Ако до тук всичко е минало гладко, значи сте се спряли на правилната траурна агенция. Датата и часът на поклонението са известни, всички приятели и роднини са уведомени и идва денят, в който ще можете да кажете своето последно сбогом на покойния. И тук идва моментът на изненадата. Вместо катафалка, траурната агенция докарва покойния с бус, микробус или ван тип “баничарка!”

ГРЕШКА НОМЕР 3: За Бога, не допускайте да изпратят вашия близък в последният му път все едно е климатик, хладилник, кашон с плодове или зеленчуци. Или нещо, което трябва да се вози на пода на товарен микробус.

Какво е катафалка?

Това е специализиран лек автомобил с 2 или 4 врати, комби, заводски или автърмаркет подготвен и пригоден за транспорт и церемонии по изпращането на починал човек.Такива автомобили не се произвеждат серийно. След излизането на въпросния автомобил от завода, той се поема от специализирани фирми, които го доработват, удължават и превръщат в катафалка. Разбира се, има и такива, които се правят от частни майстори, без промени по купето и се превръщат в стилни и представителни катафалки.

Именно тези автомобили трябва да присъстват на поклонението, за което сте платили. Разбира се, има бусове, които предимно се ползват за транспортирането на починали до друг град или държава, те са хладилни и се ползват именно за тази цел. Но за едно истински издържано и добре направено поклонение трябва да присъства катафалка. С нея трябва да бъде докаран покойника.

Траурна агенция Варна Мемориал предоставя на своите клиенти катафалка Мерцедес, регистриран служебен автомобил,тапициран с кожа, бронзови орнаменти и хром-никелова основа, създаваща високодезинфекцираща среда.

Катафалката е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА и влиза в цената на поклонението за нашите клиенти!

След като сме се уточнили, че на поклонението няма да има микробус, линейка или “баничарка”, идва моментът, в който ще установите до колко си разбира от работата траурната агенция, която сте наели! Ако видите нервно хвърчащи хора, вадещи и подреждащи пред присъстващите ковчези, подавки, вази, венци, това означава, че или траурната агенция днес е имала повече от едно поклонение и не е имала време да се подготви за вашето, идвайки по-рано, или просто не знае какво изисква етикета на обслужването, или служителите й нямат нужния финес и капацитет да реализират едно нормално поклонение! И в двата случая ще ви претупат!

ГРЕШКА НОМЕР 4: Не допускайте хора, които не умеят да говорят, да се обличат, да комуникират, да са част от организацията по погребението на вашия близък! Честа практика е да получите обслужване от хора, миришещи на алкохол, с неугледен външен вид, нервно поведение и неясен изказ. Но това вече няма значение за траурната агенция, парите вече са дадени. Всичко това, обаче, има значение за ВАС!

Когато поверявате подготовката, уреждането на поклонението, първата ви среща с траурната агенция е много важна. Поинтересувайте се кой ще бъде на поклонението, кой ще го направи, ще присъства ли до самия край. Ако са служители, поискайте да ги видите, или гаранции, че тези хора знаят какво правят и си разбират от работата.

Бъдете взискателни, изисквайте професионализъм.

Това, че една фирма е на 20 години, нищо не означава. В нея може да работят алкохолици, временно назначени, обикновени шофьори на линейка. Това се случва поради недостиг на качествени кадри или текучество на такива! Както сами се сещате, училище за траурни агенти няма. Това означава, че за да откриете добър такъв, той трябва има призванието, финеса и опита да работи това. Магията е в това да умееш да комуникираш и организираш. Креативността да спазваш нужната дистанция и същевременно присъствието ти да напътства опечалените. Да съумяваш да си ненатрапчиво невидим по време на едно поклонение е майсторство, комбинация от качества и много практика.

Шансът да ви обслужат такива хора е доста малък. Не ги търсете сред фирми, известни с честа смяна на персонала. Сред фирми, които имат нужда да присъстват натрапчино с рекламите си в интернет и такива. Фирми, които са готови да плащат комисионни на лекари, хосписи и болници, за да имат работа. Изисквайте да знаете кои хора ще направят поклонението, за което сте пратили. Комуникирайте с тях и се уверете, че те са правилните за вас. Честа практика е когато вашето поклонение съвпадне с друго, траурната агенция да плати на друга да направи вашето. Това е като да платиш в ресторанта за виенски шницел с бяло вино и да получиш шкембе чорба с неясен произход.

Ние от траурна агенция Варна Мемориал лично сме до вас от самото начало до самия край. Ние сме тези, които ще вземем, подготвим покойния. Ще организираме всеки детайл по поклонението и в деня на церемонията.

Ние сме тези, които с името и лицето си ще сме рамо до рамо с вас. Докато положим и последното цвете и свещичка на гробното място.

И така, всичко до тук е перфектно, готови сме даминем покрай ковчега да си вземем последно сбогом. Траурната агенция го е сложила на стойка, а не върху земята или пръстта. И тук се сблъскваме с това, от което сме се страхували най-много!

Как трябва да изглежда починалият?

ГРЕШКА НОМЕР 5: Да подготвиш един покойник е труд, познание и опит, които много малко хора притежават. 99% от служителите в една траурна агенция са обикновени носачи. Тяхната работа се свежда до това да хнанат тялото за крачолите и ръкавите и да го пуснат в ковчега. След това, да го натоварят и после разтоварят на гроба. Това, което можете да очаквате спокойно е неизмит, с незатворена уста, понякога и отворени очи човек. Човек, за който искате да запазите най-светлия си спомен.

Подготовката на един покойник отнема часове. Време, което няма как да бъде оказано на вашия близък. Защото вероятно чакат още трима и защото облечен човек в ковчег е всичко, което е достатъчно да покрие разбиранията на повечето траурни агенции за един покойник и това как трябва да изглежда. Е, вярвайте ни, той не трябва да изглежда така. Финният посмъртен макияж и при мъжете, и при жените, правилното затваряне на устата, леко напудреният цвят на лицето и гримасата… Това са нещата, които трябва да накарат един покойник да прилича на заспал. На човек, който спи спокойно вечния си сън. Излишно е да казваме колко човека могат, искат и ще го направят за вашият починал.

Оставяме отговора на този въпрос на Вас. Изисквайте покойника да бъде подготвен, тампониран, парфюмиран, сресан, и с поставен основен тон. В противен, случай до края на живота си ще помните онова лице, което не бихте искали да запомните като човека, за който се сещате с умиление и почит.

Ние от траурна агенция Варна Мемориал НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, професионално ще се погрижим за вида и подготовката на вашите близки. С внимание и професионализъм полагаме нужните грижи те са изглеждат достойно на своето поклонение.

В този материал са поднесени заключения и твърдения, базирани на нашия личен опит. Не се ангажираме да говорим от името на всички траурни агенции, нито визираме конкретно някоя от тях или техните практики. Всеки от вас сам може да отсее кое би било полезно и кой съвет да послуша. По-горе написаното е базирано на наш опит, наблюдение, познание и практика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button