Skip to content
Урна за кремация

Урна за кремация

Какво представлява тя! Урната е онзи херметически съд, в който се съхранява праха на покойника. След приключването на кремацията, прахът, който остава след изгарянето, преминава през тройно сито и е готов за съхранение.

Има няколко вида урни

според нуждите и възможностити на близките. Урната, която влиза в цената на кремацията е стандартната метална, която се предава на близките когато процедурата е приключила. Тя върви в комплект със сертификат за идентичност. Той удостоверява, че вътре са именно тленните останки на починалия. Тя се взима когато близките са решили да извършат урнопалагане или да разпръснат праха на починалия.

Често опечалените избират да съхранят праха в дома. Тогава е подходящ изборът на някоя от луксозните или декоративни урни. Изборът е голям и цените са различни.

Ние от траурна агенция Варна Мемориал предлагаме мобилен каталог или може просто да изберете такава на място в Крематориум Варна. Бихте могли да изберете някоя от малките урни, които позволяват повече близки да вземат част от праха на покойника. Има дори такива, които са подходящи да носите в себе си – на врата или сред личните Ви вещи.

Както споменахме, изборът на урна е личен и зависи от нашите предпочитания. Иначе, като цяло, урната е просто съд, който изпълнява функцията да съхрани и транспортира тленните останки. Малко, обаче, знаят, че идентичността на съдържанието й се гарарнтира не само от прилежащия към нея сертификат. Вътре в самата урна има малка плочка, на която е изписан идентификационен номер, съвпадащ с конкретния кремиран. Тя е идентична с номера от сертификата. Така урната и съдържанието й се превръщат в гарант, че точно Вашият близък се намира вътре.

Напредналата технология на кремиране все повече става подходящ избор да изпратим своите близки. Чистотата на процедурата и улесненото документално заявление, както проблемите и завишаването на цените на гробните места, правят кремирането все по-желан метод за отдаването на последна почит към нашите близки.

Препоръчваме Ви да прочетете статията ни, свързана с подавки.

1 thought on “Урна”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button